Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση

Απόψεις Φοιτητών

Γιατί ΔΠΜΣ Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση; 

Ένα ευρύ πεδίο γνώσεων και ενδιαφερόντων ανοίγεται μπροστά μας. Ένας συνδυασμός Θεωριών, Επιστημών και Πρακτικών, που στοχεύουν στην παροχή γνώσης υψηλού επιπέδου και μοναδικών εμπειριών. 

Τι εννοώ;

Εννοώ ότι ακόμα και κάτω από τις αντίξοες συνθήκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που δεν ήταν προγραμματισμένη, αποδείχτηκε ότι η ποιότητα του προγράμματος δεν παρουσίασε καμία έκπτωση. Παρά το δύσκολο του εγχειρήματος, οι συμμετέχοντες έχουμε δημιουργήσει μια πολύ δεμένη ομάδα και οι συνεργασίες μεταξύ μας, σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντα μαθήματα, είναι αυτά που σε κινητοποιούν και σε κάνουν να θέλεις να γίνεις καλύτερος φοιτητής, καλύτερος επιστήμονας, καλύτερος επαγγελματίας, καλύτερος άνθρωπος.

Πως συμβαίνει αυτό? 

Νομίζω ότι όταν τα ενδιαφέροντα σου στρέφονται γύρω από τα κοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα και επιζητάς την κοινωνική αλλαγή, μέσω όμως επιστημονικών δεδομένων και δράσεων, σημαίνει πως πρέπει να είσαι διατεθειμένος να αλλάξεις κι εσύ η/ο ίδια/ος ό,τι χρειάζεται. Όταν λοιπόν συναντιούνται άνθρωποι διαφορετικοί, έτοιμοι για αλλαγές, που έχουν όμως,  κοινό όραμα και επιστημονική μεθοδολογία, μόνο ωραία πράγματα μπορούν να συμβούν.

Μ. Κ.