Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση

Απόψεις Φοιτητών

Το «ταξίδι» μου στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση», ξεκίνησε πριν λίγους μήνες. Ωστόσο, νιώθω ότι μπορώ να εκφράσω πληθώρα σκέψεων και συναισθημάτων!

Νιώθω ικανοποιημένη, επειδή είμαι μέλος μιας δυναμικής ομάδας που αποτελείται από αξιόλογους συναδέλφους, με τους οποίους οραματιζόμαστε την κοινωνική αλλαγή σε πολλαπλά επίπεδα. Συνεργαζόμαστε, αναστοχαζόμαστε, προβληματιζόμαστε και επιδιώκουμε τη συνδημιουργία της γνώσης μέσα από τη θεωρία και την πράξη.

Μέντορές μας είναι οι επιστημονικά καταρτισμένοι «δάσκαλοί» μας, με τους οποίους είμαστε «συνοδοιπόροι» στην πορεία προς τη γνώση. Η οργάνωση του προγράμματος είναι άρτια, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιείται υπό ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Αξίζει να επισημάνω, ακόμα, ότι μας δίνεται η δυνατότητα να προσεγγίσουμε και άλλους κλάδους που συνδέονται διεπιστημονικά με την Κοινωνική Παιδαγωγική, όπως οι Νευροεπιστήμες και η Κοινωνική Πληροφορική.

Απώτερος σκοπός μας είναι να βρεθούν τρόποι ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας, όλων των ατόμων που ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους μέσω της εκπαίδευσης. Πιστεύουμε ότι «το Όλον είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του», σύμφωνα με τη ρήση του Αριστοτέλη και προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη. Εύχομαι το «ταξίδι» αυτό να είναι συναρπαστικό μέχρι το τέλος!

Ι. Τ.