Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση

Απόψεις Φοιτητών

Είμαι κλασική φιλόλογος και καθηγήτρια σε σχολείο, με βασικό πτυχίο στην Κλασική Φιλολογία (Τμήμα Φιλολογίας, ΕΚΠΑ) και αντίστοιχο μεταπτυχιακό (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης).

Το εν λόγω μεταπτυχιακό (Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση) ανταποκρίνεται σε πολλούς και ετερόκλητους στόχους μου, επιδιώξεις και ενδιαφέροντα και έχει ξεπεράσει ήδη τις προσδοκίες μου. Το εύρος των μαθημάτων μεγάλο, οι απαιτήσεις υψηλότατες, η εξάσκηση με εργασίες διαρκής, οι ομαδικές εργασίες εκ των ων ουκ άνευ.

Το μεταπτυχιακό αυτό σφυρηλατεί εξ αρχής, διαρκώς και με επιμονή τους φοιτητές ως επιστήμονες, ερευνητές και κοινωνικούς παιδαγωγούς που μαθαίνουν να εντρυφούν στο αντικείμενό τους και να συνεργάζονται με άλλους – τόσο απαραίτητη δεξιότητα στις μέρες μας – για να πετύχουν ένα κοινό στόχο, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την κοινωνική αλλαγή.

Στο πλάι μας, καθηγητές καταξιωμένοι και απόλυτα αφοσιωμένοι στο έργο τους, μα πάνω από όλα γενναιόδωροι στα όσα μας προσφέρουν. Μοιράζουν απλόχερα τις γνώσεις τους, την εμπειρία, τη βοήθειά τους δίνοντάς μας διαρκώς ευκαιρίες για να εξελιχθούμε. Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό που ανοίγει νέους δρόμους μέσα από τη διεπιστημονικότητα και σκοπεύει, με μεθοδική δουλειά και καινοτόμο πνεύμα, να φέρει την αλλαγή για έναν πραγματικά καλύτερο κόσμο. Είναι επιλογή ζωής αν το επιδιώξεις, είναι τύχη αν το βιώσεις και μπορεί να φέρει ελπίδα αν το υπηρετήσεις.

Ν. Κ.