Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση

Απόψεις Φοιτητών

Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό που  σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και κατά συνέπεια καλύτερο επιστήμονα. Γιατί; Γιατί συνεργάζεσαι με καθηγητές που αγαπούν αυτό που κάνουν, που έχουν όραμα να γίνεις εκπρόσωπος της κοινωνικής αλλαγής και μπορούν να γίνουν η έμπνευσή σου, ώστε να ασχοληθείς με αυτό που πραγματικά αγαπάς.

Η οργάνωση του μεταπτυχιακού γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε ο κάθε φοιτητής να νοιώθει απαραίτητος και σημαντικός για τη λειτουργία του και την εξέλιξή του. Γιατί; Γιατί ασχολείται με όλους τους επιστημονικούς κλάδους που είναι απαραίτητοι για το μέλλον αυτού του κόσμου. Άρα, από όποιο επαγγελματικό χώρο κι αν προέρχεσαι νοιώθεις ότι μπορείς να διδαχθείς και να διδάξεις.

Καλύπτεται κάθε πτυχή της γνώσης σε γνωστικό, συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο. Γιατί; Η αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων είναι τόσο άμεση και πολυδιάστατη, που αναπτύσσεται η ικανότητά σου για συλλογική δράση, για συστημική σκέψη και για αυτοκριτική. Τελειώνοντας το μεταπτυχιακό αυτό είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί είτε σ’ εσένα τον ίδιο, είτε σε συνάνθρωπό σου, είτε στην κοινωνία ολόκληρη.

Για μένα, που είμαι απόφοιτη των Νομικών Επιστημών, μου έμαθε ξανά πώς να κάνω τη θεωρία – πράξη!

Α. Γ.