Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση

Απόψεις Φοιτητών

Η πρώτη μου γνωριμία με το μεταπτυχιακό έγινε όταν τυχαία σε αναζήτησή μου στο διαδίκτυο είδα την προκήρυξή του για το εαρινό εξάμηνο του 2020. Μέχρι να κάνω την αίτηση η αλήθεια είναι ότι είχα διάφορους προβληματισμούς. Από τη μία, το πρόγραμμα αφορούσε αντικείμενα με τα οποία δεν είχα ξανασχοληθεί στο παρελθόν έχοντας ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές μου στη φιλολογία. Από την άλλη όμως, ο τίτλος του μου κίνησε την προσοχή από την πρώτη κιόλας στιγμή και κάτι μου έλεγε μέσα μου ότι το πρόγραμμα ήταν μια σημαντική ευκαιρία που δεν έπρεπε να αφήσω ανεκμετάλλευτη.

Πλέον είμαι φοιτήτρια του μεταπτυχιακού. Λόγω της πανδημίας συνεχίσαμε, μέσω διαδικτύου, τα μαθήματά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσα έχω κερδίσει μέχρι στιγμής αυτούς τους μήνες μαθημάτων είναι πολλά, πολύ περισσότερα απ’ όσα περίμενα.

Αρχικά, νιώθω πολύ τυχερή, γιατί οι διδάσκοντες, που έχουμε γνωρίσει μέχρι στιγμής είναι πλήρως καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι, ο καθένας στο αντικείμενό του, με πολύ μεγάλη διάθεση και προθυμία να μας μεταδώσουν τη γνώση τους, να μας καθοδηγήσουν σε ό,τι χρειαζόμαστε, να αποτελέσουν τους μέντορές μας.

Έπειτα, είναι όλοι οι συμφοιτητές και οι συμφοιτήτριες, με τους οποίους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας, συνεργαζόμαστε, μοιραζόμαστε ιδέες και προβληματισμούς και συνιστούμε μια πολύ δυναμική ομάδα.

Όσον αφορά το γνωστικό κομμάτι μέσα σε ελάχιστους μήνες νομίζω ότι έχω κερδίσει πολλές γνώσεις μέσα από τα μαθήματα που μας εισάγουν σιγά-σιγά στις έννοιες της Κοινωνικής Παιδαγωγικής, της Κοινωνικής Πληροφορικής, της Κοινωνικής Νευροεπιστήμης, αλλά και σε Μεθοδολογικά και Ερευνητικά Ζητήματά τους. Αναλαμβάνουμε στο πλαίσιο των μαθημάτων εργασίες με σκοπό να κατανοήσουμε καλύτερα, να εμβαθύνουμε σε ό,τι καινούριο μαθαίνουμε, να σκεφτόμαστε κριτικά πάνω σ΄ αυτά και να συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε τον σκοπό μας κάθε φορά. Σίγουρα η ενασχόλησή μας με όλα αυτά απαιτεί προσπάθεια, αρκετό χρόνο και προσωπική θέληση και αναζήτηση.  Τα οφέλη όμως είναι πολλά για όλους μας! Πραγματικά νιώθω τυχερή που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και έχω ξεκινήσει αυτό το ταξίδι στο μεταπτυχιακό μας!

Μ. Τ.