Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση

Απόψεις Φοιτητών

Ξεκίνησα αυτό το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα λόγω της αγάπης που είχα για την Κοινωνική Παιδαγωγική και για τη Νευροεπιστήμη από το προπτυχιακό ακόμα επίπεδο. Επιπλέον, ο κοινωνικός εγκέφαλος και η μελέτη του είναι αυτό που με μάγεψε και μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον. Επομένως όποιος επιλέγει αυτό το μεταπτυχιακό δεν μπορεί να φανταστεί πως αυτά που βίωσε σε προπτυχιακό επίπεδο είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που θα μάθει και τη γνώση που τον περιμένει. Κοινωνικός Παιδαγωγός δε γεννιέσαι αλλά γίνεσαι και διαμορφώνεσαι μέσω των πολύτιμων γνώσεων και εμπειριών που αποκτάς με τη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση.

Το στοιχείο που το κάνει μοναδικό αυτό το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα είναι ο διεπιστημονικός του χαρακτήρας. Έχει έντονη διεπιστημονική διασύνδεση με άλλους τομείς πράγμα που είναι θεμελιώδες στοιχείο της Κοινωνικής Παιδαγωγικής. Μελετάει σύγχρονα ζητήματα, κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα καθώς και συμπεριφορές. Βοηθάει τον καθένα μας ξεχωριστά στην προσωπική του ανάπτυξη και πιστεύω πως μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Εμένα προσωπικά μέχρι στιγμής με ολοκληρώνει ως άνθρωπο, με βελτιώνει σε όλους τους τομείς της ζωής και με κάνει καλύτερο άτομο.

Τα μαθήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα και με καινοτόμες ιδέες. Μου αρέσουν πολύ και ανταποκρίνονται στους στόχους και τις προσδοκίες μου. Στο πρόγραμμα σπουδών είναι έντονο το συνεργατικό κομμάτι διότι περιλαμβάνει πολλές ομαδικές δραστηριότητες και εργασίες. Έχει έναν βιωματικό χαρακτήρα που το ξεχωρίζει από άλλα μεταπτυχιακά που σχετίζονται με την εκπαίδευση και αγωγή. Ήταν αναγκαίος και ωφέλιμος αυτός ο χαρακτήρας στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας που ξεκίνησε η λειτουργία του προγράμματος σπουδών γιατί μας έκανε όλους πιο δυνατούς. Αξιοποιεί πολλά επιστημονικά πεδία και το πιο βασικό είναι η σύνδεση θεωρίας και πράξης που επιδιώκεται διαρκώς. Οι καθηγητές είναι εξαιρετικοί, καταρτισμένοι και ειδικοί ο καθένας στο αντικείμενό του. Το μεταπτυχιακό αυτό έχει τόσες διαστάσεις για μελέτη και έρευνα που καλύπτουν μεγάλο μέρος των γνώσεων και αναγκών των φοιτητών και αποτελεί εξαιρετική επιλογή και σπουδαίο εφόδιο για το μέλλον.

Σ. Κ.